Kom godt i gang med Tast selv-service

Find guides og svar på spørgsmål om Tast selv-service - ved at klikke på et eller flere af punkterne nedenfor.

Log på

Som selskab

Ejer du, eller er du ansat i et I/S, ApS eller A/S, logger du ind med:

• din Medarbejdersignatur under NemID til erhverv – enten nøglekort eller nøglefil

Du kan ikke logge på med din private NemID.

Som enkeltmandsvirksomhed

Ejer du en enkeltmandsvirksomhed med CVR-nummer, logger du på med:

• din Medarbejdersignatur under NemID til erhverv – enten nøglekort eller nøglefil
  • dit private NemID, som hører til dit CPR-nummer

Vi anbefaler, at du logger på via dit CVR-nummer

Som privatperson

• Indsender du dit Fællesskema i dit CPR-nummer, logger du på med dit private NemID.

Du kan indtaste dit CVR-nummer på virk.dk og se, om din virksomhed er et I/S eller en enkeltmandsvirksomhed.
Tjek dit CVR-nummer på Virk.dk

Indsend dit skema i det rigtige CVR- eller CPR-nr.

Det er dit ansvar, at du indsender dit skema og markkort i det samme CVR- eller CPR-nr., som dine betalingsrettigheder eller tilsagn er registreret i.

Læs mere den samlede brugerguide til Fællesskema 2017, afsnit 1. Du finder brugerguiden i punktet "Vejledninger" her på siden.

NemID til netbank

Hvis du kun kan bruge din NemID til netbank, kan du tilknytte din NemID til offentlige hjemmesider på www.nemid.nu.

Tilknyt dit NemID til offentlige hjemmesider her

Bestilling af NemID til private og til erhverv

Har du ikke NemID, kan du bestille det via linket herunder. Du kan desuden få et NemID til private ved personligt fremmøde på kommunens borgerservice eller hos dit lokale SKAT.

Bestil NemID på www.NemID.nu

Du kan finde hjælp til at logge på med:

NemID til private
Digital Signatur - medarbejdersignatur
NemID til erhverv

Betalingsrettigheder

Se værdien af dine betalingsrettigheder

Log på Tast selv-service og se en oversigt over dine betalingsrettigheder under fanen "Lister".

Læs hvordan du finder oversigten inde i Tast selv-service

Log på Tast selv-service

I oversigten kan du bl.a. se:

• Betalingsrettigheder, du råder over
  • Betalingsrettigheder, du ejer

Beløbet, du kan se på Tast selv-service, er det, som du kan få udbetalt i 2017.

Betalingen for opfyldelse af grønne krav indgår ikke i betalingsrettighedernes værdi. Ønsker du at kende det fulde støttebeløb pr. hektar, skal du gange grundbetalingen med 1,45.

Sådan udfylder du skema til overdragelse

Når du overdrager betalingsrettigheder, sender du et overdragelsesskema via Tast selv-service.

Læs mere om overdragelse af betalingsrettigheder

Sådan ser du status for din udbetaling

Klik på linket for at åbne guiden om at se status for din udbetaling.

Tjek status for din udbetaling

Se introduktionsfilm om Tast selv-service

Se videoer om brugen af Tast selv-service

Se filmen, mens du udfylder Fællesskemaet

Det kan være en hjælp at have to faner åbne og opdele din skærm i to "vinduer". Så kan du have filmen kørende, mens du udfylder skemaet.

Du sætter filmen på pause ved at trykke på pauseknappen nederst til venstre. Du sætter filmen i gang igen ved at trykke på samme knap.

Du gør skærmen stor og skruer op for lyden nederst i højre hjørne.

Sådan ser du opmålinger fra en fysisk kontrol

Tjek dine markkort, inden du svarer på brevet

Hvis du har fået et brev om, at vi har fundet overtrædelser, opfordrer vi dig til at tjekke dine markkort i Tast selv-service, inden du svarer på brevet.  I guiden herunder kan du se, hvordan du gør.

Gå til guiden

Læs mere om, hvordan vi udfører arealkontrol

Browser og skærm

Vi anbefaler følgende browsere til Tast selv-service:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer 11

Benytter du ikke en af de anbefalede browsere, kan du risikere, at der er funktioner, der ikke fungerer.

Vi anbefaler, at du skifter til en af de anbefalede browsere, og at du altid har alle sikkerhedsopdateringer installeret.

Specielt når det vedrører "Markkort" anbefaler vi brug af Mozilla Firefox.

Sådan ser du, hvilken browser du har

Hent anbefalede browsere

Google Chrome

Firefox

(anbefales ved brug af "Markkort")

Den findes på dansk og er gratis.

Den kan benyttes til Windows, Mac og Linux.

Hent Google Chrome

(åbner i et nyt vindue)

Den findes på dansk og er gratis.

Den kan benyttes til Windows, Mac og Linux.

Hent Mozilla Firefox

(åbner i et nyt vindue)
 Guide til installation af Firefox-browseren (PDF-format)

Sådan accepterer du "pop up"-vinduer

Sådan accepterer du "pop up"-vinduer fra Tast selv-service

Sådan accepterer du "cookies"

Sådan sletter du "cookies"

Sådan sletter du Java cachen

Sådan ser du dit operativsystem

Skærm

Fungerer Tast selv-service ikke tilfredsstillende kan det skyldes opsætningen på din PC. En meget lav skærmopløsning og for mange værktøjslinjer i browseren kan påvirke oplevelsen.

TeamViewer

For bedre at kunne hjælpe dig med at bruge Tast selv-service, kan vi tilbyde at Landbrugsstyrelsen får adgang til, live at følge med på din skærm.

"TeamViewer" er et supplement til den telefoniske vejledning og er et frivilligt tilbud.

Det foregår ved at du downloader et lille program via din PC. Programmet downloades ved at bruge nedenstående link. Via dette program oprettes der en sikret kiggeadgang til din PC som muliggør en mere præcis og effektiv vejledning. Du skal ikke installere noget program på din PC - da det kan køres umiddelbart efter det er hentet.

Hent program

Følg installations-vejledningen og oplys programmets brugeroplysninger til den medarbejder fra Landbrugsstyrelsen som du er i telefonisk kontakt med.

Medarbejderen er også i stand til at vejlede dig igennem installationen, eller du kan læse nedenstående vejledning til programmet.

Klik for åbne guide i PDF-format

Genvejstaster

Her er en oversigt over "Genvejstaster" der kan benyttes i Tast selv-service.

I skemaet

- Kan man bruge Tab (går til næste tekstfelt)

Nedenstående vedr. IMK

Panorering:

- Piletasterne

Zoom:

- Tasterne + / -
- Musens scroll-knap

Brugen af tegneredskaber:

- Enter (bringer dig videre i tegneredskabets guide)
- Tasten D (ved indtegning: sletter det sidst satte punkt / redigering: sletter det punkt musen peger på)

Udfyldning af markdata:

- Tab (går til næste tekstfelt)
- Piletaster (kan anvendes i dropdownlister, ex. Afgrødelisten)

I oversigten over kunder med fuldmagter

- CTRL+F (søgefelt fremkommer)